Ramblin’ Dog naar finale van de Dutch Blues Challenge 2016 !
by on mei 10, 2016 in Uncategorized

Zaterdagavond 30 april 2016 staat JJ Music House in Zoetermeer stampvol met bluesliefhebbers. Wat is er aan de hand? Vanavond zal hier de eerste van de 4 voorrondes van de Dutch Blues Challenge 2016 plaatsvinden. Voordat de zaal opengaat voor het publiek zijn de deelnemende bands uiteraard al aanwezig en worden ze welkom geheten door de organisatoren. Na het welkomstwoord wordt er een loting gehouden die de volgorde van de bands voor die avond bepaalt. Ramblin’ Dog wordt als tweede band geloot. Elke band krijgt exact 20 minuten de tijd om hun kunsten te vertonen.Tussen de bands is er 10 minuten ombouwtijd. De eerste band begint om 20:10 uur te spelen dus staat Ramblin’ Dog om 20:40 klaar om te starten. Na een korte introductie door presentator Frits Krieg zet Ramblin’ Dog het eigen nummer: Unit 29 in. Hierna spelen ze de boogie Nighttrain gevolgd door een pakkende oude negro spiritual John The Revelator. Dan volgen nog 3 eigen nummers, Faith Is The Answer, het gevoelige Booze Is My Friend en het opzwepende Bayou Woman. Precies binnen de tijd sterven de laatste klanken uit. Rond 23:30 uur heeft de vakjury een beslissing genomen en blijkt dat Ramblin’ Dog en de band Blues Dog & Friends doorgaan naar de finale op 9 oktober 2016 in Hotel De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

In het verslag van deze avond op de website van de Dutch Blues Foundation staan de volgende lovende woorden over het optreden van Ramblin’ Dog:

 Ramblin’ Dog bestaat uit vier heren uit het Brabantse land en dit gezelschap wist met hun instrumentale kwaliteiten, maar vooral met uitstekende vocalen een strakke en overtuigende set neer te zetten. Frank Reemers (gitaar) en Joep de Greef (harmonica) beschikken beiden over een indrukwekkend stemgeluid en worden daarbij prima ondersteund door Markus Trum op bas en Hans Marijnissen op cajon. Hun versie van Blind Willie Johnson’s ‘John The Revelator’ werd zeer overtuigend gebracht.

Leave a Reply

Ramblin' Dog Akoestische bluesband f.reemers@onsnet.nu Tel: +31 (0)6 43 75 33 46