Ramblin’ Dog gast in radioprogramma Bluesworld
by on augustus 3, 2016 in Blues

Ramblin’ Dog gast in radioprogramma Bluesworld

Het is dinsdag 2 augustus 2016. Haastig, meteen na het werk, met een boterham in de hand de auto in en vol gas richting Zwolle. Elke dinsdag avond wordt daar op RTVZOo (http://www.rtvzoo.nl/) van 20 tot 22 uur het blues programma Bluesworld (http://www.bluesworld.nl/) uitgezonden. Een radioprogramma gemaakt door enthousiaste blues liefhebbers met vaak live muziek in de uitzending. Doordat wij als Ramblin’ Dog in de voorronde van de Dutch Blues Challenge 2016 zijn verkozen om tijdens de finale te strijden voor de titel: Beste blues band van Nederland, zijn we uitgenodigd als gast in Bluesworld vanavond.

Om 18 uur rijden we aan vanuit Eindhoven. Eindhoven – Zwolle, ongeveer 150 km dus dat duurt zo’n 1,5 uur, het is toch vakantietijd. Dan komen we dus mooi rond 19:30 uur aan, dus ruim op tijd voor de uitzending begint. Maar het zal Nederland weer niet zijn, het regent continue en de A50 is ter hoogte van Veghel volledig afgesloten voor werkzaamheden. Dan maar via Den Bosch, maar dat moet dus iedereen die richting Nijmegen wil. Resultaat …. file. Al met al komen we rond 20:15 aan in Zwolle. Snel opbouwen.

Tonio Aa van Bluesworld is inmiddels lekkere blues muziek aan het draaien. Na het opbouwen even een korte soundcheck. Dan gaan we eerst aan de tafel zitten voor een interview. Alle bandleden komen aan bod om wat over Ramblin’ Dog en over zichzelf te vertellen. Dan is het eerste uur om en komt de onvermijdelijke reclame en nieuws. Even na 21 uur praten we nog kort even door met Tonio. De rest van de tijd tot 22 uur wordt besteed aan een live optreden van Ramblin’ Dog. We zitten in de studio zelf, er is dus niet veel ruimte. Zodoende zitten de blues liefhebbers die hierop af zijn gekomen in de gang naast de studio, m.a.w. het is knus,  gezellig en warm.

Het hele radioprogramma is professioneel opgezet en iedereen is zeer vriendelijk en enthousiast. We voelen ons dan ook direct thuis hier in Zwolle. Na een leuk optreden en met een goed gevoel rijden we daarna weer terug naar Eindhoven, gelukkig gaat dat een stuk sneller dan de heenweg 🙂

Kortom, fantastisch leuke avond gehad, dank en complimenten aan Tonio Aa en zijn crew!

Ramblin' Dog in studio RTVOO tijdens het blues programma Bluesworld

Ramblin' Dog in studio RTVOO tijdens het blues programma Bluesworld

Links naar de uitzending:

Uitzending Bluesworld 2 augustus 2016 met Ramblin’ Dog van 20 tot 21 uur

Uitzending Bluesworld 2 augustus 2016 met Ramblin’ Dog van 21 tot 22 uur

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Ramblin' Dog Akoestische bluesband f.reemers@onsnet.nu Tel: +31 (0)6 43 75 33 46